Archiv článků

Report z prvního závodu ŠUAC 2018 na „Lopatárně“

První závod silniční regionální série Šumavské unie amatérských cyklistů (ŠUAC) byl na programu v sobotu v Plzni na Lopatárně. Seriál se skládá z třinácti závodů včetně dvou podniků amatérského mistrovství republiky v Suchdole nad Odrou a je určen především pro ryzí amatéry.

Premiérové klání bylo ve znamení ideální cyklistického počasí, a tak se v Plzni představilo i pár jezdců z předních českých týmů jako Sparta, ČEZ Cyklo Team Tábor nebo Lawi – stars. Body se rozdělovaly v cíli každého kola pro prvních pět jezdců a to systémem 5,4,3,2 a 1 bod
Jako první odstartovali závodníci kategorie nad 40 let.  Zhruba v polovině závodu se oddělila skupina deseti závodníků, která si tak zajistila přední pozice v konečném pořadí. Nejvíce bodů pak posbíral Kamil Ackermann z pořádajícího Axon Sport Teamu. Kategorii příchozích ovládl Jaroslav Halík (Veloservis Team).
Závod kategorie do 40 let pak nabídl i několik úniků. Aktivitou hýřil hlavně Jonáš Vojtěch z Lawi – stars, který společně s juniorem Adamem Doležalem (ČEZ Cyklo Team Tábor) a sparťanem Petrem Malánem  dokázali pravidelně odskakovat soupeřům a zajistili si tak pódium v kategorii příchozích. Ze závodníků kategorie ŠUAC měl ve spurtech nejvíce sil Martin Vodák z domácího Axon Sport Teamu. Tomu sekundoval Jiří Voráček z CK Kramolín, celkový vítěz loňského seriálu.
Ženám pak dominovala Iveta Randová (CK Kramolín).
Výsledky: Příchozí do 40 let:  1.Jonáš Vojtěch (Lawi – stars) 2. Adam Doležal (ČEZ Cyklo Team Tábor) 3. Petr Malán (Sparta).
ŠUAC do 40 let: 1. Martin Vodák (Axon Sport Team) 2. Jiří Voráček (CK Kramolín) 3. Vladimír Bouška (CK Kramolín).
Příchozí nad 40 let: 1. Jaroslav Halík (Veloservis Team) 2. Marek Vávra(Volyně) 3. Jaroslav Šmíd (CK Kramolín)
ŠUAC nad 40 let: 1. Kamil Ackermann (Axon Sport Team) 2. Jiří Halamka (CK Kramolín) 3. Kamil Ježek (CK Kramolín)
Ženy 1. Iveta Randová (CK Kramolín).